MALE CRVENE STOLICE

18.00 KM

Jedne noći, usred zime, u irski gradić Cloonoila stiže tajanstveni stranac. Mračnjački zgodan, sofisticiran i harizmatičan, doktor Vladimir Dragan je pjesnik, samoproglašeni holistički iscjelitelj i jedva dočekani prekid monotonije seoskog života. Lijepa crnokosa Fidelma McBride ubrzo biva opčinjena i, prkoseći okovima braka i konvencije, okreće se njemu ne bi li izliječio njene najdublje patnje.

Iluzija biva naglo okončana kad, krenuvši jednog jutra na groblje da oda počast Yeatsu, doktor Vlad biva uhapšen i raskrinkan kao zloglasni ratni zločinac i masovni ubica. Zajednica Cloonoila je užasnuta ovim otkrićem, ali najviše Fidelma, koju će natjerati da skupo plati za svoje zastranjivanje i žudnju. Osramoćena i potpuno sama, ona kreće na vrlo mučno putovanje koje će, na kraju, ponuditi i mogućnost iskupljenja.

 

“Hrabro zamišljeno i potresno… Pored proslavljenih darova lirizma i mimetičke preciznosti O’Brienove, ovdje nalazimo novu, uznemirujuću naratorsku viziju koja prije sugeriše Kafku nego Joycea… Djelo meditacije i pokore.”― New York Times Book Review, “Editors’ Choice”

1 na zalihi

SKU: 9789958302909 Kategorije: , , , Oznaka:

Opis

“Izuzetan roman… Izvanredan i uznemirujući.”― New Yorker

 

BROJ STRANICA: 249

Dodatne informacije

Težina 268 g
Dimenzije 21 × 12 × 1.7 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “MALE CRVENE STOLICE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *