Stolica gospođice Noralije (Peyami Safa)

23.00 KM

2 na zalihi

Opis

Ferit je student koji usljed unutrašnjih borbi traganja za istinom napušta medicinu i prelazi na studij filozofije. Međutim, nadanaravni događaji koji ga prate i za koje ne uspijeva pronaći objašnjenja u materijalističkoj i pozitivističkoj filozofiji čiji je zagovornik, samo produbljuju njegove sumnje i krize.

Boravi u pansionu na Juksekkaldrmi zajedno s ljudima od kojih je svako zaseban i krajnje neobičan slučaj.

Usljed čudnih događaja koji se nižu jedan za drugim i nesporazuma s voljenom Selmom, njegovo stanje se znatno pogoršava. U pansionu upoznaje i gospodina Aziza, profesora filozofije, koji mu u itm danima biva najveća podrška.

Vijest o ubistvu tetke i iznenadno nasljedstvo koje dobija, mijenjaju cijeli tok priče. Po preporuci prijatelja Aziza iznajmljuje kuću na ostrvu i preseljava se tamo. Kuća je pripadala tajanstvenoj Noraliji koja umrla prije godinu dana. Feritovo traganje za istinom nastavlja se i kroz niz čudnih događaja dolazi do svojih odgovora.

Roman Stolica gospođe Noralije, najomiljenije je djelo Peyami Safe i prema ocjeni turskih kritičara najozbiljniji psiohološki roman turske književnosti.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Stolica gospođice Noralije (Peyami Safa)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *