Hemijsko-tehnološki leksikon

38.00 KM

1 na zalihi

Opis

Jedan od glavnih ciljeva autora, prilikom sastavljanja Leksikona, ticao se mogućnosti postizanja što veće praktične koristi svima koji se u svakodnevnom poslu susreću sa različitim pitanjima iz oblasti hemije i hemijske tehnologije. Upravo iz tih razloga, svim materijama i pojmovima nije posvećena ista pažnja, već je akcenat stavljen na rizične materije, pre svega one zapaljive i eksplozivne.

U takvim slučajevima dati su podaci o načinu zaštite – o njihovom bezbednom korišćenju, skladištenju i transportu. Radi što lakšeg korišćenja Leksikona, izbegavano je, gde god je to bilo moguće, korišćenje simbola i skraćenica, a zadržane su samo one opštepoznate. Za veliki broj obrađenih materija dati su svi nazivi, s tim što su međusobno povezani, sa ciljem što lakše upotrebe Leksikona.

Polazna osnova za izradu Hemijsko-tehnološkog leksikona bio je Hemijski leksikon, štampan pre više godina u izdanju Društva za zaštitu materijala Jugoslavije, ali razlike postoje. One se tiču prvenstveno obima, pošto je ovaj Leksikon prošireniji i tekst je u velikoj meri obogaćen novim odrednicama i savremenim podacima.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Hemijsko-tehnološki leksikon”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *