MADŽIDOVE PRIČE

22.00 KM

Uzbudljive i zabavne pustolovine Madžida, simpatičnog dječaka koji pohađa prvi razred srednje škole, govore o naizgled sasvim običnom tinejdžeru, ali on se razlikuje od svojih vršnjaka. Madžid je siroče i živi s nanom. Pred njim se život otvara kao kovčeg tajni. Nestašan je i radoznao, a u isto vrijeme veoma pametan i dobronamjeran. Voli čitati knjige, pisati priče i poeziju i sanja o tome da postane pisac.

Uprkos životnim nedaćama, Madžid ima samopouzdanje, u svakoj priči susreće se s novim nevoljama i nasmijava čitaoce svojim dosjetkama i nepodopštinama. Prolazeći kroz izazove siromaštva i neimaštine, spoznajući ponos i poštovanje, ljubav i čežnju – i sve ono što život čini uzvišenim, a odrastanje bolnim, dječak otkriva svijet i sebe u velikom svijetu.

Zbirka priča o odrastanju i doživljajima dječaka Madžida, najpopularnija je knjiga za djecu i mlade u Iranu u posljednjih nekoliko decenija. Osim što su zanimljive i duhovite, priče se dotiču obrazovnih, društvenih i etičkih tema. Oslanjajući se na društvene poteškoće i probleme siromašnih, te pokazujući razlike među generacijama i stvarajući prikladno ozračje, Houshang Moradi Kermani ostvaruje iskrenu vezu s čitaocima svih uzrasta.

2 na zalihi

SKU: 9789958306938 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

BROJ STRANA: 330

Dodatne informacije

Težina 380 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “MADŽIDOVE PRIČE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *