Akcija!

MASONSKA ZAGONETKA – Čuvari tajne (Bojan Timotijević)

19.00 KM 14.00 KM

2 na zalihi

Opis

Pre 6530. godina, u dohu zodijačkog znaka Taurusa-Bika, je u Prvom Vavilonu rođeno prvo Tajno Društvo. Sedam mudraca su bili čuvari ključeva znanja i besmrtnosti. Ta grupa jeste Bratstvo, čiji je zadatak očuvanje spiritualnog znanja i slobode. Bilo je poznato pod mnogim imenima, ali se najčešće nazivalo Bratstvo Zmije ili kasnije, Kuća Zmaja.

Drevni mesopotamski tekstovi povezuju bratstvo sa sumerskim princom Enkijem. Kako su sumeri tvrdili, Enki je bio stvarni istorijski lik, i prvi lider bratstva koje je osnovao na zemlji. Bratstvo je raslo i širilo se, preko starog Egipta do Solomona koji od bratstva dobija instrukcije da podigne hram u Palestini.

Za potrebe izgradnje hrama Solomon upošljava posebno izabrane zidare Dionizijske Majstore, čiji je Red bio nastanjen u Biblosu. Oni su praktikovali i čuvali mističnu tradiciju antičkog i drevnog Reda Memfisa.

Tada je po prvi put u svojoj dugoj istoriji Bratstvo zmije izašlo iz senke pod imenom Slobodni Zidari. Bratstvo je kasnije stvorilo nove redove poput Vitezova Templara, Rozenkrojcera i lluminata.

Bratstvo je nastalo u osvit civilizacije, i od samog početka, pa sve do danas, je za obične, profane Ijude bilo i ostalo velika zagonetka. Masonerija i ostala tajna društva čuvaju izvesne tajne, i imaju svoje čuvare.

Ova knjiga upravo želi da Vam otkrije šta je to Masonska Zagonetka, ali i ko su Čuvari njene Tajne.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “MASONSKA ZAGONETKA – Čuvari tajne (Bojan Timotijević)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *