SIRA – ŽIVOTOPIS POSLJEDNJEG ALLAHOVOG POSLANIKA

25.00 KM

Čovječanstvo ne duguje nikome koliko skupini Allahovih vjesnika i poslanika koji su sačuvali ljude od iskrivljenosti i totalne kataklizme. En-Nedevi vrlo lijepo zaključuje: da nije Allahovih poslanika, lađa čovječanstva bi potonula sa svim znanostima, kulturnim nasljeđem i filozofijom, a ljudska pokoljenja bi se pretvorila u stada stoke i čopore zvijeri, ne poznajući Gospodara svjetova, vjeru i moral, ne znajući za milost i ljubav i nemajući višeg cilja od vode i ispaše. Za sva humana i plemenita značenja u ovom svijetu, za sve prefinjene osjećaje, sve moralne vrline i korisne znanosti, za snagu suprotstavljanja neistini i pokvarenosti, za sve to zasluga pripada smjernicama Allahovih vjerovjesnika, njihovom dostavljanju, pozivanju i borbi.

Plejadu vjerovjesnika poveo je Adem, a.s., visoko držeći bajrak monoteizma: La ilahe illellah i blistavo svijetleći kroz mračne tunele historije, da bi tu univerzalnu Istinu, od poslanika do poslanika, na kraju preuzeo posljednji poslanik iz te časne povorke, čiji je dolazak označio kraj misije ranijih poslanika i vjerovjesnika, njihovo sintetiziranje, te zaokruživanje Allahove poruke koja će, njegovim poslanstvom, postati konačna, svevremena i univerzalna. Muhammed, s.a.v.s., zatvorio je kružnicu Allahovih poslanika i tako započetu građevinu usavršio i doveo do perfekcije, tako da će njena ljepota fascinirati ljude do Sudnjega dana.
Allahov poslanik, Muhammed, s.a.v.s., je zatvarajući krug Allahovih poslanika eksplicite manifestirao napatvorenu Allahovu vjeru i u potpunosti primijenio islamski koncept života i rada na ovome svijetu. Njegovim dolaskom Allah Uzvišeni je stavio do znanja da je Kur’an časni posljednja verzija Njegove riječi, koja se neće moći mijenjati, preinačavati i devalvirati, kao što je učinjeno sa ranijim Allahovim objavama.

1 na zalihi

SKU: 9789958271342 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

BROJ STRANA: 378

Dodatne informacije

Težina 537 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “SIRA – ŽIVOTOPIS POSLJEDNJEG ALLAHOVOG POSLANIKA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *