Akcija!

VITEZOVI TEMPLARI – Čuvari svetog grala (B.Timotijević)

17.00 KM 14.00 KM

2 na zalihi

Opis

Templari su već nekoliko vekova mit koji proizvodi sasvim određena strujanja u svesti i upravo u ovoj knjizi susrećemo se sa ovom mitskom i mitotvornom funkcijom jedne izuzetne priče.
Oni su ovde predstavljeni kao bratstvo koje je preraslo profani nivo razvoja, kao bratstvo koje je čuvajući drevne misterije postalo učitelj i modernih vremena.
Podnaslov knjige čuvari svetog grala sugeriše da su templari bili i ostali središnja tačka ka kojoj i od koje se kreće čitava hermetička tradicija zapada. Misterije drevnog Istoka, gnosticizam ranog hrišćanstva, tajanstveno Hristovo potomstvo, sve su to sastojci koji su se neobičnom igrom proviđenja izmešali u gralu vitezova templara.
Templari su nadahnuli procvat i novi impuls razvoja koji se manifestovao ili u stvaralaštvu izuzetnih pojedinaca ili ezoteričnih i bratskih redova, poput onih Ružinog Krsta, Slobodnih zidara ili drugih neotemplarskih i neognostičkih.
Autor knjige. Bojan Timotijević, suvereno pokazuje jedno dublje jedinstvo i prisnije odnose koji skriveno postoje među njima. Ova knjiga je upravo podstrek inspiraciji čitaoca da se otvori ka novim iskustvima i novim saznanjima.
Knjiga koja je pred vama može biti, stoga, dobar način da krenemo nekim novim putem ili da obodreni nastavimo koji korak dalje ako smo već na njemu i da budemo sigurni kako na tom putu imamo podršku i zaveštanje predaka vredno Velikog Rada.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “VITEZOVI TEMPLARI – Čuvari svetog grala (B.Timotijević)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *