ŽIVOT PROTIV SMRTI – Srebrenica (Kadir Habibović)

23.00 KM

3 na zalihi

Opis

Srebreničanin Kadir Habibović blizak susret sa smrću ratne 1995. godine opisao je i pretočio u autobiografski i psihološki roman pod nazivom Život protiv smrti, Srebrenica. Habibović je tokom pada Srebrenice bio teško ranjen, vođen na strijeljanje, ali želja za životom i izbavljenjem bila je jača. I uspio je. Nažalost, jedan je od malobrojnih. Sam naziv knjige upućuje na to da je tanka linija između života i smrti.

U djelu Život protiv smrti, Srebrenica autor traga za pravdom, postavlja pitanja zbog čije krivice su ljudi ubijani, zašto nisu imali pravo na život… Iz knjige se može naučiti kako kontrolirati i ukrotiti svoju psihu, o pozitivnosti, reagiranju… Autor pokušava objasniti i halucinacije s kojima se prvi put susretao. Ovim djelom Habibović želi sačuvati sjećanje na žrtve genocida.

Kadir Habibović rođen je 25. maja 1964. godine u Srebrenici. Po zanimanju je mašinski tehničar. Nakon objave knjige Život protiv smrti, Srebrenica, priprema novu o životu poslije rata, radnog naziva Dobri i loši ljudi.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ŽIVOT PROTIV SMRTI – Srebrenica (Kadir Habibović)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *