MASONERIJA EGIPATSKOG OBREDA

18.00 KM

Viši stepeni u masoneriji se nazivaju dodatni stepeni ili bočni redovi.

Masonska hijerarhija je uobičajeno bazirana na tri stepena plave, odnosno, Jovanovske lože. U više stepene crvene ili Andrejevske masonerije se ulazi samo po pozivu. Stepeni su raspoređeni spram i shodno masonskom obredu, bilo Drevnom i prihvaćenom škotskom obredu,obredu Jorka,egipatskom obredu…

Viši stepeni i bočni redovi su uglavnom nastali u 18. veku, kada se prešlo iz operativne u spekulativnu masoneriju. Ipak, svi masonski obredi i sistemi, manje-više, delom se oslanjaju na mnogo starije tradicije; antičke škole misterija. Iako mnogi misle, da su bočni redovi i viši stepeni nepotrebni, kao i da je piramida od 99 stepena, kakvu ima obred Memfis Mizraim, isuviše “komplikovana”; ona ima ključeve manjih i većih misterija masonerije.

Viši stepeni su otkrovenja tradicije masonerije. Nisu ni svi inicirani u obredu Memfis Mizraim svesni toga. Međutim, postoje tajne koje se otkrivaju meditativnim, ezoteričnim, okultnim i alhemijskim praksama; stepenik po stepenik, velike i večne piramide Egipatskog obreda Memfis Mizraim.

SKU: 9788660112578 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

BROJ STRANA: 388

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “MASONERIJA EGIPATSKOG OBREDA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *