SIMFONIJA IZ DIVLJINE

22.00 KM

Autor svjetskog megabestselera Da Vincijev kod, Dan Brown debitira knjigom za djecu koju prati i njegovo prvo zvanično muzičko djelo – dječiji album klasične muzike koji će čitanje naglas pretvoriti u višečulno iskustvo.

Simfonija iz divljine je jedinstvena, zabavna slikovnica u kojoj razigrani Mestro Miš, s dirigentskom palicom u rukama, vodi čitaoce u posjetu svojim životinjskim prijateljima – od geparda i kengura do slonova i plavih kitova. Svaka lijepo ilustrovana stranica posvećena je jednoj životinji i nudi djelić životne mudrosti. Ovi djelići nadahnut će razgovore o saosjećanju, strpljenju, poštovanju i samopouzdanju, kao i pažnji, ugodnom životu i zajednici. Ilustracije Susan Batori prožete su humorom prilagođenim djeci, a za radoznale čitatelje svih starosnih skupina dodatni tragovi i zagonetke, skriveni su u živopisnim pozadinama.

Djeca i odrasli mogu uživati u ovoj bezvremenskoj slikovnici uz klasičan način čitanja ili mogu odabrati da dok čitaju slušaju muzičke kompozicije – po jednu za svaku životinju – putem besplatne interaktivne aplikacije za pametne telefone, koja, kada se kamera mobilnog uređaja drži iznad nje, trenutno reproducira odgovarajuću pjesmu za svaku stranicu. Prateća muzička aplikacija bit će dostupna za besplatno preuzimanje putem web stranice i QR koda u slikovnici.

Dan Brown pronašao je inspiraciju u dječjim klasičnim muzičkim djelima poput simfonijske priče za djecu Peća i vuka Sergeja Prokofjeva, te slikovnicama iz svog djetinjstva. U Simfoniji iz divljine kombinuje muziku i pisanje za nove generacije mladih, koristeći vrhunsku tehnologiju kako bi im pomogao da se povežu s njegovim djelom.

Muziku u produkciji američke diskografske kuće Parma Recordings izvodi Zagrebački festivalski orkestar.

3 na zalihi

SKU: 9789958305306 Kategorije: , , , , Oznaka:

Opis

BROJ STRANA: 48

 

Maestro Miš sprema se za ogromno simfonijsko iznenađenje!

Možeš li odgonetnuti šta je naumio?

Otkrij tragove skrivene u ovoj pustolovini!

Sadrži kod za besplatnu aplikaciju i muziku koju je komponovao sam autor!

S Maestrom Mišom i njegovim muzičkim prijateljima putuj po šumama i morima! Upoznat ćeš velikog plavog kita i munjevite geparde, bubice vrednice i graciozne labudove. Svako od njih ima tajnu koju će podijeliti s tobom.

Usput možeš uočiti iznenađenja koja ti je Maestro Miš ostavio – skrivenu pčelicu zujalicu, razbrkana slova koja otkrivaju tragove,

pa čak i šifriranu poruku koju moraš odgonetnuti!

Dan Brown, autor New York Times bestselera, napisao je svoju prvu slikovnicu – dovitljivu, zagonetnu, muzičku i jedinstveno zabavnu knjigu!

Dodatne informacije

Težina 450 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “SIMFONIJA IZ DIVLJINE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *