Didaktička igračka – učimo slova | brojevi | boje | oblici

25.00 KM

Didaktička igračka

Edukativne kartice su didaktička igračka koja nudi veliku moć učenja spakovanu u 90 edukativnih karata sa mnoštvom mogućnosti. Učenje slova, brojeva, boja, geometrijskih oblika i igranje društvenih igara. Interaktivne edukativne kartice sa svojim sličicama zadržavaju koncentraciju i pažnju kod djeteta, bude maštu i znatiželju – prvi koraci ka stvaranju ljubavi prema učenju.

Koristeći se didaktičkim karticama djeca će razvijati govor, i obogatiti rječnik. Kartice se mogu koristiti same, sa vršnjacima ili kao porodična aktivnost. Edukativne kartice su savršen didaktički alat za školu, vrtić i dom. Možete ih koristiti zajedno sa igračkama i materijalima za logopedsku terapiju.

Djeca i roditelji koji koriste naše kartice koriste najučinkovitiju metodu u savremenom svijetu za učenje. Stotinu godina istrazivanja pokazuje da ove vježbe i metode jačaju retenciju i pažnju kod djece. Učenje osnovnih vještina kroz igru je odlična strategija iz mnogo razloga. Zabavno je i motivirajuće, a igre također pomažu učenicima produbiti njihovo razumijevanje i rasuđivanje.

Slova

Set sadrži sva slova abecede po dva puta, dakle dvije pune abecede latinice. I dodatnih 25 karata sa samoglasnicima. Zašto? Da se omogući osim učenja slovaigranje igara sastavljanja riječi od slova, i sastavljanje rečenica od riječi.

Slovo A

Svaka kartica sadrži asocijativnu sliku za slovo koje predstavlja, a djeca uče glasove slova i spajanje sa predmetima oko sebe, naprimjer: A kao auto, H kao haljina. Svaka kartica ima na sebi veliko i malo slovo abecede.
Da li je vaš predškolarac spreman naučiti abecedu?

Kroz igre učimo slova, riječi i rečenica omogućuje se učenje istih, ujedno služe kao i igre za razvoj govora, jer kroz igru i učenje podstičete dijete na razgovor. Govor kod djece je danas jako zapostavljen i često se roditelji susreću sa problemima razvoja govora kod djece, tj. nedovoljnog razvoja ili defekata u govoru. Pročitajte ovih 5 vježbi za razvoj govora i bogađenje rječnika. Didaktička igračka kao naše edukativne kartice su upravo i nastale iz sve većeg broja ovih problema kod djece u BIH.

Brojevi

Broj jedan

Set sadrži 6 puta brojeve od 1 do 10, i pet karata sa nulom. Svaka kartica sa brojevima sadrži asocijativne slike koje predstavljaju koliko jedinica ima u broju, znak broja i naziv broja ispisan velikim štampanim slovima.

Vaše dijete će kroz zabavne aktivnosti učiti da pamti oblik broja, koje se ime veže za taj broj, i koliko jedinica ima u tom broju. U višim nivoima učenja moguće je uvesti i kartice sa znakom jednakom i matematičkim operacijama, te sastavljati jednostavne matematičke zadatke, koristeći operacije sabiranja oduzimanja mnozenja i dijeljenja.

Geometrijski oblici i tijela

Geometrijski oblik Trokut

Predškolarci i prvačići mogu vježbati identificiranje i imenovanje geometrijskih oblika i geometrijskih tijela. Set sadrži 2 puta po 10 različtih geometrijskih oblika i tijela. Sve karte sa geometrijskim oblicima i tijelima sadrža slikovni prikaz oblika ili tijela i njegovo ime ispisano velikim štampanim slovima. Djeca mogu da upoređuju geometrijske oblike i tijela sa predmetima u prostoru oko sebe.

Da traže iste oblike i da igraju memory sa karticama koje sadrže geometrijske oblike i tijela. Uz pomoć karata sa geometrijskim oblicima i tijeilma moguće je podsticati dijete na razgovor čime će se razvijati govor i obogaćivati riječnik. Djeca će uz zabavne aktivnosti memorizirati imena i geometrijske likove, a da nisu ni svjesni da uče.

Boje

Boja crvena

Set sadrži dva puta po 10 različitih boja. Crvena, plava, žuta, narančasta, ljubičasta, zelena, smeđa, siva, crna, i pet karata sa bojom bijela. Sve karte sa bojama sadrže asocijativnu sliku koja predstavlja jednu boju, i naziv boje ispisan velikim štampanim slovima.

Boje su svuda oko nas, a imati pri ruci kartice sa bojama i nazivima boja za upoređivanje svijeta oko sebe, je dokazan zabavam ali i učinkovit metod za učenje boja.

Osim učenja boja, dijete se potiče na razgovor putem didaktičkih kartica. Ono što slijedi iz toga je razvoj govora kod djece i bogaćenje rječnika, kod djece predškolskog i školskog uzrasta. Kartice sa bojama se također mogu koristiti za igranje Memorija.

Društvene igre

 

Pričanje priča u krug

Didaktička igračka Igraj Uči Rasti ima širok spektar mogućnosti za kreativne društvene igre. Jedna od njih je Pričanje kreativnih priča za koju je potrebno više igrača, roditelj i jedno ili više djece, grupa djece, vrtićna ili školska grupa djece. U zavisnosti od broja igrača potreban vam je barem jedan set abecede, a ukoliko budu potrebne duple ilustracije možete koristiti drugi set abecede i samoglasnike.

Set abecede se izmiješa i stavi licem na sto ili pod. Svako od igrača izvlači po jednu karticu.

Prvi u krugu počinje priču koja se odnosi na njegov pojam ili ilustraciju, zatim slijedeći igrač u krugu nastavlja priču u koju uključuje temu svog pojma i tako u krug.

Kartice se mogu izvlačiti u krug tako dugo dok sve ne budu potrošene, a priča završena.

Kreativno pričanje

Neka dijete izabere nekoliko kartica i ispriča priču koja uključuje sve izabrane kartice redom. Na ovaj način mlađa djeca koja još ne znaju pisati, ali užživaju u pričanju priča razvijaju kreativnost, maštu i obogaćuju svoj rječnik.

Kada se mogu koristiti:

    – u slobodno vrijeme kod kuće
    – dugom putovanju u automobilu
    – u bilo kojoj situaciji kada imate vremena na raspolaganju
    – prije spavanja – ako vaše dijete voli priče prije spavanja, pretvorite to u kreativnu večer
    – u vrtićkoj ili školskој grupi

 

Nije samo zabava

Kada se djeca igraju zajedno, bilo da je sa vršnjacima ili sa roditeljom, stvara se zdrav smisao kompeticije, i iskustvo radosti u pobjedi ali i empatije prema porazu. Usput uče kolaborirati i rješavati probleme. Kreativno igranje stimuliše dječiju maštu i njeguje emotivno blagostanje.

Polazak u školu

Dopustite da vam pomognemo pripremiti vaše dijete za polazak u školu sa našim didaktičkima igračkama i materijalima: edukativne kartice, grafomotoričke vježbankeedukativni posteri, u vremenu kada je jako bitno kakav sadržaj djeca konzumiraju tokom godina ranog razvoja.

Dugoročni efekti

Stvoriti ljubav prema učenju rano kod djeteta ima dugoročne pozitivne posljedice na njegov budući društveni i akademski život. Djeca koja nauče slova i rano čitanje postanu samopouzdani čitači i čitaju mnogo češće.

3 na zalihi

SKU: 3879000027600 Kategorije: , , , Oznaka:

Opis

NAJPOPULARNIJE EDUKATIVNE KARTICE:
VAŠE DIJETE RAZVIJA GOVOR I BOGATI RJEČNIK

Sadržaj paketa: 90 dvostranih karata u boji (60 slova – dvije pune abecede, 25 dodatnih samoglasnika, 60 brojeva od 0 do 10, 5 matematičkih operacija, 11 različitih boja, 10 geometrijskih oblika i tijela) + priručnik za roditelje.

Dodatne informacije

Težina 328 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Didaktička igračka – učimo slova | brojevi | boje | oblici”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *