Grafomotorička vježbanka – slova i brojevi

6.00 KM

– Tražite li vježbanku koja sadrži sve što je vašem djetetu potrebno za početak pisanja?

 

Onda će vam se svidjeti Grafomotorička vježbanka za početno pisanje slova i brojeva za predškolarce! Ova vježbanka za vježbu grafomotorike savršen je početak da svako dijete nauči pisati.

 

Pisanjem i prepisivanjem velika slova i brojeve dijete će savladati pravilno držanje olovke, što će biti dragocjena priprema za školu i za pisanje složenijih grafomotoričkih formi. Pomaže djetetu da se bolje snađe u prostoru na papiru, da uči pisati s lijeva na desno te da uči pratiti linijska ograničenja.

Ove grafomotoričke vježbe se sastoji iz 4 dijela:

1. Pisanje velikih slova:

Sadrži 30 stranica za pisanje velikih slova. Simpatične ilustracije prate svaku stranicu kako bi pomogle djeci da prepoznaju i upamte sva velika slova iz abecede poboljšaju svoj rukopis.

2. Pisanje riječi:

Na stranici svakog velikog slova, ovaj dio će pomoći djeci da pokažu svoje vještine za pisanje riječi i naučiti prepoznati i oblikovati čitavu riječ. Nakon što se ispišu sva slova u vježbanci možete preći na neku od društenih igara poput Vježba pisanja – Fudbalska društvena igra. Možete nastaviti vježbati pisanje slova koristeći kartice sa slovima. Kada dijete izvuče karticu neka napiše slovo koje je izvuklo. Ili pisanje riječi kada dijete izvuče karticu neka napiše riječ koja počinje sa slovom ili ilustracijom koju je izvuklo.

 

3. Pisanje brojeva:

Grafomotoričke vježbe za pisanje brojeva za djecu predškolskim uzrasta je zabavna vježbanka sa detaljnim uputama o pisanju svakog broja, od početka do kraja.
Ova vježbanka za pisanje brojeva je od papira za pisanje suhom olovkom. Pisanje brojeva počinje sa brojem jedan i završava sa deset, ali im također omogućuje i učenje jednostavne matematike i pojma broja uz ilustraciju numicon-a.
– Prva aktivnost: Pisanje pojedinačnih brojeva od 1 do 10 sa brojanjem numicona.
– Druga aktivnost: Obojiti svako polje u numicon-u i izgovaranje broja.

 

4. Instrukcije za pisanje slova:

Vizuelna uputa o tome kako se piše svako slovo i broj, od početka do kraja. Uz pomoć strelica i brojeva.

instrukcije za pisanje slova B

Grafomotoričke vježbe za početno pisanje slova i brojeva namijenjene su dječacima i djevojčicama u dobi od 3 do 6 godina, ali pogodna je za svako dijete (mališane, vrtić, predškolski uzrast i osnovce) koje pokazuje zanimanje za pisanje velikog slova i brojeva.

2 na zalihi

Opis

Kroz ovu vježbanku dijete će:

  • Biti izloženo abecedi i brojevima od jedan do deset
  • Ojačati mišiće ruku kako bi bolje razvilo fine motoričke sposobnosti
  • Stvoriti temelj za buduće učenje osnovnog čitanja, pisanje slova i smisla za brojeve.

Dodatne informacije

Težina 225 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Grafomotorička vježbanka – slova i brojevi”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *